Konsekens

A hade en riktigt jobbig dag igår, utan att gå in på detaljer och utpekningar. Och idag är en konstig dag, en ledig dag mitt i veckan, inget är som det ska..

Och här är konsekvenserna..

Vi krockar redan när han kliver innan för dörren efter skolan, jag och F har tagit varsin piggelin,  och jag säger åt honom att han såklart oxå får ta en.. Han gnäller om att han måste ha en chokladglass, varpå jag säger att ”nej idag tar vi bara en piggelin”. Han börjar tjuta och vill inte ha glass alls och går ut för att leka.

När vi senare sitter vid matbordet får vi tjata och tjata och tjata för att få A och ens koncentrera sig på maten, att ens titta på den.. och när A berättar om vad som hänt i skolan börjar vi förstå varför han inte vill äta..

Han somnar inte som vanligt vid 20 snåret, utan när jag går upp för att hämta min telefon som de lyssnat ljudbok med kl 21.30 sover han fortfarande inte.

Han vaknar strax efter 05,  jag märker att Tv:n är igång tittar på klockan och slumrar om.

Strax efteråt har han väckt F som sedan väcker oss alla 06.30. Jag blir tvungen att ta hand om katten som fått diarré och efter det kan jag inte somna om ens lite, utan går ut och fixar i trädgården.

Efter en liten stund, 7 ca, ber båda pojkarna om att få komma ut och studsa studsmatta, jag säger nej då jag vet vilket oväsen de för i den och vill inte väcka resten av grannskapet.. de börjar istället tjata om att få spela platta. Och nu börjar min hjärna visa trötthetssyndrom, då jag kan inte ge nått svar..
En halvtimme senare kommer de igen och ber om att få studsa, klockan har ju inte flyttat sig långt, så det blir ett nej igen, men nu vill de gå ut och leka vanligt.. och jag säger det är ok om de lovar att inte skrika.
Det går knappt 5 min när jag hör skrik som skär i den mjuka morgontystnaden i området. F är den första och sen inte långt efter A.

Första ronden av utskällning, bannor och skick till båset, dvs de fick gå in igen.

Vi äter frukost, nr 2. Och när klockan är 10  och de andra barnen på gatan dyker upp där ute, springer de ut och leker.

En kompis till A ringer på dörren och jag skickar honom vidare till grannen där jag vet att de alla är.
När jag 15 minuter senare träffar A, frågar jag om hans kompis kom förbi. A blir genast förvirrad och skriker ut hans namn som om han fanns där nu. Jag säger att han kanske är på lekplatsen varpå A springer dit. När jag sen möter honom igen var inte kompisen där och han frågar om han kan få gå hem till honom och kolla. Jag säger ”absolut”, och frågar ”följer F med dig?” A svarar ”Nej” och springer iväg.

Jag hinner gå och lämna kompostmaterialet och rundar vårt hem när jag ser A OCH F springa iväg på gatan mot kompisens hus. Jag blir utom mig och får kämpa för att totalt inte explodera..

Rond 2 av utskällning, bannor och skick till båset.

Jag har nu använt all energi och går och lägger mig för att skriva av mig.. under tiden krockar nu A och Pappa J istället. När det knackar på dörren och en annan kompis dyker upp och jag i mitt ångestfyllda tillstånd ber J ta det..

Rond 3 av utskällning, bannor och skick till båset. Och klockan är inte ens 12…

Annonser